Първо сваряваме картофите, морковите и яйцата. След като са готови, се настъргват.
За соса, трябва да смесим майонезата с киселото мляко.
Приготвяме си купички и ги намазваме съвсем леко с олио. В тях се редуват пластче от картофите и яйцата, после от соса, след това моркови, царевичка, сирене и шунка, пак сос и след това пласт кисели краставички (нарязани на ситно или настъргани) сирене, кашкавал, сос. Накрая завършваме пак с картофи и яйца.
По този начин подредените купички се оставят за няколко часа в хладилника да стегнат.
След това салатите се обръщат в чинии и се декорират с морковче, магданоз, домат, пресни краставици, маслинки или каквото решите. Салатата става страхотна и с много богат вкус, идеална е и за гости.