Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Празнично предястие за чудо и приказ

по статията работи: | 08 декември 2016 Прочитания: 5906
Ще си оближете пръстите
Празнично предястие за чудо и приказ
Източник: Youtube

През декемви и януари има толкова много празници, толкова много гости, толкова много трапези, че в един момент и най-опитните кулинари се изчерпват откъм идеи за това, какво да сложат на масата.

 

Затова сме ние тук, за да не спираме да ви вдъхновяваме и да ви показваме различни неща.

 

Като днешното предястие, което искаме да предложим на вашето внимание.

 

Всъщност, не знаем дали да го определим като предястие, разядка или десерт - ние ще ви го покажем, а вие преценете!

 

Знаем само едно - ако направите това "нещо", всички на масата ще си оближат пръстите от вкусотия. Адски ефектно, супер лесно и невероятно вкусно!

 

Ястието изглежда много пипкаво и трудно, а всъщност е елементарно! Ще се хареса на любителите на изисканите вкусове, тъй като е малко по-специфично, но ви гарантираме, че всички на масата ще посегнат за още едно парченце.

 

За да сме максимално полезни, сме ви приготвили и видео в края на статията, където да видите нагледно как се приготвя.

 

Нужните продукти: 

 

- 1 кутийка сирене бри (или камембер)

- шепа сушени червени боровинки (или други любими сушени плодове)

- шепа натрошени орехи

- 400 г бутер тесто

- 1 яйце + 1 с.л. вода

 

Приготвяне:

 

Първо трябва да срежете сиренето точно през средата. Това става най-добре с конец. Точният метод ще видите във видеото.

 

Сега имате две половинки. Обърнете ги с вътрешността навън и сложете сушените плодове върху едната и орехите върху другата.

 

36664

 

След това ги направете на сандвич. Докато обръщате едната върху другата, няколко плодчета ще изпадат, но това не бива да ви тревожи - просто действайте бързо.

 

Другият вариант е да сложите и двете плънки върху едната половина и после съвсем лесно да сложите отгоре празната.

 

Вземете парче бутер тесто, леко го набрашнете и разточете. То трябва да е достатъчно голямо, за да увиете сиренето в него. След като го увиете, обърнете на страната, която няма подгъвания. 

 

Разбийте яйцето с водата и намажете отвсякъде увитото вече в бутер тесто сирене.

 

И декорирайте по ваше желание! Разбира се, може да не декорирате изобщо, но така е по-весело :)

 

В случая е направена елхичка от друго бутер тесто, която се прави от изрязани малки кръгчета. Ще видите във видеото по-долу колко е лесно.

 

* Вижте още 8 вкусотии с бутер тесто. Защото всичко с това тесто става невероятно вкусно!

 

36662

 

Най-важната стъпка е да приберете ястието във фризер за точно 1 час, преди да сложите във фурната. 

 

После прехвърлете в тавичка, застлана с хартия и печете на 210 С около 20 минути. Когато извадите от фурната, ето това ще е резултатът:

 

36665

36663

youtube.com



Невероятно вкусно, топящо се в устата, красиво и ефектно. Задължително трябва да го приготвите за празниците. Вижте колко лесно се прави:

 

Рейтинг: 4 / 5 , 337 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...