През декемви и януари има толкова много празници, толкова много гости, толкова много трапези, че в един момент и най-опитните кулинари се изчерпват откъм идеи за това, какво да сложат на масата.
Затова сме ние тук, за да не спираме да ви вдъхновяваме и да ви показваме различни неща.
Като днешното предястие, което искаме да предложим на вашето внимание.
Всъщност, не знаем дали да го определим като предястие, разядка или десерт - ние ще ви го покажем, а вие преценете!
Знаем само едно - ако направите това "нещо", всички на масата ще си оближат пръстите от вкусотия. Адски ефектно, супер лесно и невероятно вкусно!
Ястието изглежда много пипкаво и трудно, а всъщност е елементарно! Ще се хареса на любителите на изисканите вкусове, тъй като е малко по-специфично, но ви гарантираме, че всички на масата ще посегнат за още едно парченце.
За да сме максимално полезни, сме ви приготвили и видео в края на статията, където да видите нагледно как се приготвя.
Нужните продукти:
- 1 кутийка сирене бри (или камембер)
- шепа сушени червени боровинки (или други любими сушени плодове)
- шепа натрошени орехи
- 400 г бутер тесто
- 1 яйце + 1 с.л. вода
Приготвяне:
Първо трябва да срежете сиренето точно през средата. Това става най-добре с конец. Точният метод ще видите във видеото.
Сега имате две половинки. Обърнете ги с вътрешността навън и сложете сушените плодове върху едната и орехите върху другата.
След това ги направете на сандвич. Докато обръщате едната върху другата, няколко плодчета ще изпадат, но това не бива да ви тревожи - просто действайте бързо.
Другият вариант е да сложите и двете плънки върху едната половина и после съвсем лесно да сложите отгоре празната.
Вземете парче бутер тесто, леко го набрашнете и разточете. То трябва да е достатъчно голямо, за да увиете сиренето в него. След като го увиете, обърнете на страната, която няма подгъвания.
Разбийте яйцето с водата и намажете отвсякъде увитото вече в бутер тесто сирене.
И декорирайте по ваше желание! Разбира се, може да не декорирате изобщо, но така е по-весело :)
В случая е направена елхичка от друго бутер тесто, която се прави от изрязани малки кръгчета. Ще видите във видеото по-долу колко е лесно.
* Вижте още 8 вкусотии с бутер тесто. Защото всичко с това тесто става невероятно вкусно!
Най-важната стъпка е да приберете ястието във фризер за точно 1 час, преди да сложите във фурната.
После прехвърлете в тавичка, застлана с хартия и печете на 210 С около 20 минути. Когато извадите от фурната, ето това ще е резултатът:
youtube.com
Невероятно вкусно, топящо се в устата, красиво и ефектно. Задължително трябва да го приготвите за празниците. Вижте колко лесно се прави: