Какаовите бисквити се натрошават. Прасковите се отцеждат от сиропа и се нарязват на кубчета (буркан от 2 кг).
Крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар (1/2 ч.ч) се разбъркват без миксер, докато се получи гладка смес. В този случай използвах ринга от тортената ми форма с диаметър - 26,5 см, височина - 7,5 см, като го поставих върху подноса, на който ще сервирам тортата, но може да се приготви и в йенска купа.
Тортата се реди по следния начин: бисквити, кремообразна смес, праскови. Най-отгоре трябва да се завърши с ред крем и праскови. Ако бързате, може да разбъркате всички съставки и направо да ги изсипете в избраната от вас тавичка или купа. Изборът и въображението са ваши.
За разкош може да се настърже шоколад отгоре. Задължително престоява едно денонощие в хладилника, покрита с фолио.
На следващия ден е готова за сервиране. Тортата е подходяща както за летните жеги, така и за зимните снежни дни! Да ви е сладко!