Предварително загрейте фурната на 200 С.
Тесто: Разбийте яйцата със захарта (1/2 ч.ч.). Прибавете ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера, след което постепенно се прибавя към първата смес, с внимателно разбиване.
Карамелизирайте останалата захар, като я загреете с 1 с.л. вода. Когато е готов, се изсипва на дъното на съда за печене. Трябва да се охлади добре, а след това тавата хубаво се намазва с масло.
Прасковите се отцеждат от компота. Подреждат се в тавичката с разреза надолу. Изсипете и разнесете тестото внимателно.
Десертът се пече около половин час на 200 С, или до готовност.
След като е готов, се обръща в чиния, и още топъл се сиропира със сока от компота.
Сервира се студен, гарниран с топка сладолед или сметана.