Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Прасковено-карамелен сладкиш

9
Прасковено-карамелен сладкиш
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Предварително загрейте фурната на 200 С.

     

  • 2

    Тесто: Разбийте яйцата със захарта (1/2 ч.ч.). Прибавете ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера, след което постепенно се прибавя към първата смес, с внимателно разбиване.

  • 3

    Карамелизирайте останалата захар, като я загреете с 1 с.л. вода. Когато е готов, се изсипва на дъното на съда за печене. Трябва да се охлади добре, а след това тавата хубаво се намазва с масло.

  • 4

    Прасковите се отцеждат от компота. Подреждат се в тавичката с разреза надолу. Изсипете и разнесете тестото внимателно.

  • 5

    Десертът се пече около половин час на 200 С, или до готовност.

  • 6

    След като е готов, се обръща в чиния, и още топъл се сиропира със сока от компота.

  • 7

    Сервира се студен, гарниран с топка сладолед или сметана.

продукти
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Violeta
17.04.2013 | 13:02
Много ми се дояде.
8
zvetanka ivanova
12.04.2013 | 22:54
Чак ми се дояде.
7
kalinka kalinkova
12.04.2013 | 22:42
Интересен сладкиш, който ще пробвам.
6
Samoela Petkova
11.04.2013 | 16:18
интересен сладкиш бих пробвала да го направя
5
Ralica Hristova
11.04.2013 | 15:35
страхотни снимки, не знам на вкус как е но снимките са божествени!
4
Майстор - готвач
11.04.2013 | 15:30
Отговор на коментар #2 от тихомира илиева:
Аз не съм го пробвала.
3
Майстор - готвач
11.04.2013 | 15:30
Изглежда много приятно .
2
тихомира илиева
11.04.2013 | 15:20
И аз го правя, става страхотен.
1
Бела Дона
11.04.2013 | 12:50
Изглежда страхотно .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...