Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Прасковки (Валя)

6
Прасковки (Валя)
Източник: Валя Славкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата и една чаена чаша захар се разбиват до побеляване и се добавят киселото мляко с хлебната сода и свинската мас. Добавя се есенцията. В брашното се поставя амонячната сода и от всичко това се замесва меко тесто, от което се правят топчета колкото орех.

  • 2

    Подреждат се в тава върху хартия за печене на разстояние около 2 см. Пекат се в сгорещена фурна на 200 ⁰С докато станат златисти.

     

  • 3

    След изпичане топчетата леко са се сплескали и още докато са полутопли, вътрешността им много внимателно се издълбава с остро ножче откъм плоската страна.

  • 4

    Плънката се прави от трохите на издълбаните сладки заедно с мармалда, орехите, млякото, маслото, какаото и ромовата есенция. Всичко се намачква с вилица или с ръка.

  • 5

    Всяка страна на така слепената прасковка се потапя в предварително приготвената боя, като едната страна се топва в жълтата, а другата в червената.

  • 6

    Овалват се в неизползваното количество кристална захар и по желание може да се аранжира със зелени листенца от чимшир или аспарагус. Подреждат се в подходящ съд.

  • 7

    Една доза е за около 40 - 50 прасковки.

     

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Пияно пиле
11.02.2013 | 17:09
любимо! :) много ги обичам все искам да си направя и все нямам време :(
5
Бела Дона
05.02.2013 | 13:22
Много ги обичам :)
4
Hristina Georgieva Marinova
04.02.2013 | 14:41
израстнала съм с тези сладки,те бяха специалитет на баба,правеше ги за специални случай...опитайте-стахотни са
3
kalinka kalinkova
04.02.2013 | 13:30
Изглеждат ефектни и ще ги направя.
2
pepi damjnova
02.02.2013 | 14:13
Тези сладки ги правя, но вече рядко. Отнема много време правенето на топчетата.
1
zvetanka ivanova
01.02.2013 | 18:24
Правила съм ги и стават хубави.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...