Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем, след това се добавя мазнината.
Амонячната сода и содата бикарбонат се разтварят в малко оцет. Добавят се към яйчната смес.
При непрекъснато бъркане се прибавят киселото мляко и ванилията.
Последно се слага част от брашното – колкото да се получи тесто като за кекс. Миксерът се спира и тестото се разделя на 2 равни части.
Към едната част се прибавя какаото (в моя случай аз сложих кафе). Двете теста се замесват по отделно с нужното количество брашно, докато се получи меко тесто.
Правят се малки топченца (по 10 гр.) от двата цвята тесто. Всяко се усуква на шнурче (прави се на пръчици).
Двете шнурчета се усукват – като мартеничка и се завиват така, сякаш искаме да ги вържем. Пекат се в намазнена тава до порозовяване, на 200°С само с вентилатор за около 20-тина минути. Надуват се доста, защото са с амонячна сода.