Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, ако са по-дребни се режат на две. Сипват се в тава, поръсват се с черен пипер, сол и 2 с. л. олио. Наливат се две чаши вода и се пекат на фурна до полуготовност.
Слага се отгоре наденицата и се връща във фурната, да се пече до готовност.
За соса: В тиган се загрява олиото и се запържва ситно нарязан лук и скилидка чесън. Добавя се консервата, домати нарязани на ситно, черен и червен пипер, сол, захар да „убие“ киселия вкус и чубрица. Вари се на тих огън до сгъстяване.
Изважда се тавата с картофите и се смесва със соса, като хубаво се разбърква.
Връща се във фурната за още 10 минути. Сервира се със ситно нарязан пресен магданоз.