Обелете и счукайте чесъна.
Сгорещете зехтина в тенджера и запържете чесъна, добавете праза и нарязаните на едро домати, после подправете на вкус с розмарин, лют червен пипер, сол и черен пипер.
Захлупете тенджерата и варете 15 мин. на тих огън, като разбърквате от време на време.
Добавете замразения грах и го варете 5 мин.
Сипете месния бульон (препоръчително да е пилешки), 1 л. вода и оцета и оставете супата да заври.
Чукнете всяко яйце поотделно в супата. След 5 мин. ги извадете внимателно и ги отцедете.
Препечете филиите хляб, сложете по 1 яйце върху всяка от тях в купички за супа, после сипете супата върху яйцето и хляба.
Рецептата е от книгата "Кулинарна енциклопедия" на ИК "Хермес".