Загрява се олиото и се добавя нарязанато на ситно прясно зеле. Разбърква се и се оставя да омекне.
Прибавят се настърганите домати, червения пипер и подправките. Залива се с вода да покрие продуктите и се оставя да заври.
Щом омекне добре, се прехвърля в тавичка и отгоре се нареждат парчета нарязана наденица.
Приготвяме франзелите като разтваряме сухата мая в половината вода с захарта.
Щом бухне се замесва меко тесто с останалата вода, сол, олио и шупналата мая.
Покрива се тестото с фолио и се оставя 40 минути да втаса.
Втасалото тесто се премесва и се разделя на 4 топчета. Всяко се разтегля на елипса и се навива на руло.
Оформят се франзелките и се нареждат в тава с хартия за печене и леко се поръсват с брашно.
След 20 минути с нож се правят по 3 разреза. Печем в загрята фурна на 200 градуса около 30-35 минути.
Поднасяме ястието с топлите франзели. Добър апетит!