Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пухкав ябълков сладкиш на тиган

6
Пухкав ябълков сладкиш на тиган
Източник: Десислава Николова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Рейтинг: 4.5
(базиран на 6 отзива)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Ябълките измиваме, обелваме, изчистваме и нарязваме на филийки.

  • 2

    В тиган слагаме 2 супени лъжици захар с малко вода да се карамелизира.

  • 3

    През това време разбиваме с миксер яйцата, захарта и ванилията, добавяме и брашното след като се разтвори захарта.

  • 4

    Върху готовия карамел в тигана нареждаме във формата на ветрило ябълките, плътно една до друга. Заливаме с яйчената смес и оставяме на среден огън (2-3 степен от 6 или 6-7 от 9 - керамичен котлон) с капак. Когато стане готов сладкиша повърхността му е леко на шупли, но суха.

  • 5

    Сервира се обърнат с карамелизираните ябълки отгоре.

  • 6

    Този лек сладкиш е подходящ за следобедния чай или кафе или като приятен завършек на една хубава вечер.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
кати
29.10.2013 | 19:44
Странна работа.
5
В тиган на Цептер с диаметър ф24 см, което си е като малка тава, но принципа е еднакъв с други тигани. Времето е различно и донякъде пухкавата консистенция на блата
4
това в какъв тиган е печен...големината ми е като на тава..
3
Vasilka Marangozova
09.02.2013 | 19:30
В момента го правя.....дано да ми се получи!!!
2
albena
08.02.2013 | 19:41
az go napravih ve4e i zatova davam tri zvezdi
1
Dobi Zvezdeva
08.02.2013 | 16:34
вкусно изглежда
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!