Приготвя се кекса, като се разбиват яйцата със захарта и ванилията на крем, добавя се постепенно олиото, ромът и киселото мляко.
Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват и се добавят към яйчната смес, като се разбърква с шпатула до пълното хомогенизиране.
Изсипва се в правоъгълна кексова форма, предварително застлана с хартия за печене и се пече на 170 С за 40 минути до суха клечка.
Готовият кекс се изважда от формата, отстранява се хартията и се оставя да се охлади. След като напълно е изстинал, се изрязва внимателно горната част на кекса и се оставя настрани, накрая ще се използва като капак.
Вътрешността на кекса се издълбава с лъжица, без да се стига дъното, така че да стане като лодка и да може да се напълни.
Приготвя се и чийзкремът, като се смесват сиренето, сметаната, пудрата захар и сладкото.
Всичко се разбърква и се добавят трохите от вътрешността на издълбания кекс. Разбърква се с шпатула до гъста хомогенна смес.
С тази смес се пълни кексът, като отгоре се заравнява и се захлупва с отделеното „капаче“.
Накрая по желание може да се залее с разтопен шоколад или както в моя случай с крем, приготвен от пакетче готов пудинг според указанието на опаковката.
Оставя се да се охлади за поне 2 часа, преди да се разреже.