Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнен лук с кайма, увит в бекон

по статията работи: | 01 октомври 2017 Прочитания: 4551
Невероятна вкусотия!
Пълнен лук с кайма, увит в бекон
Източник: Youtube

Лятото е времето, когато скарата ни е най-любимото ястие.  

Само че в един моменти ни омръзва от кюфтета, кебапчета и пържоли и е време да помислим за нещо по-различно и есенно.

 

Нещо лесно, не изискващо много усилия, въпреки това вкусно и ефектно.

 

Точно такова е днешното ни предложение - пълнен лук с кайма, увит в бекон.

 

Доста интерсно звучи, не мислите ли?

 

 

Ако ви е допаднала идеята, вижте нужните продукти. С това интересно предложение можете да изненадате приятно семейството и дори гостите си. 

 

Нужните продукти:

 

- 4 големи глави лук 

- 400 кайма

- 1/2 връзка магданоз

- 3-4 с.л. галета

- соев сос на вкус

- чили сос на вкус

- 1 с.л. кафява захар

- бекон

- барбекю сос

- сол и черен пипер

 

32253

pinterest.com


Отделете най-външните и най-големите люспи от лука. Ако главите лук, които ползвате са много големи, от тях ще може да отделите люспи за 2-3 обвивки.

 

В противен случай ще ви трябват повече глави.

 

След като отделите големите люспи, нарежете останалия лук на ситно. Добавете го към каймата.

 

Сложете и останалите подправки - магданоз, сол, пипер, галета, соев сос, чили сос, кафява захар. Може да прибавите барбекю сос. Хубаво омесете каймата.

 

Към нея по ваше желание може да добавите нарязани на стино гъби, моркови, а защо не - кашкавал или чедър. Не забравяйте, че всичко е във вашите ръце и по-точно - вашето въображение.

 

След като каймата е омесена, ако имате време, я оставете да престои с подправките. Оформете топки от нея, според големината на люспите лук и ги увийте с него (виж снимката).

 

След това увийте пълнения вече лук в тънки резенчета бекон.

 

От тук нататък имате 3 варианта - може да изпържите лучените бомбички в тиган с малко олио, може да ги опечете на фурна или да ги изпечете на барбекю.

 

При всички случаи по време на готвенето с четка намажете топките със сос барбекю. Той ще им придаде чудесна сладост и лек пикантен вкус. Припомнете си как сами да си приготвите барбекю сос.

 

Още едно интересно предложение - ако печете на скара или фурна - по време на печенето може да сложите върху бомбичките сирене или кашкавал. Ето го и резултатът.

 

youtube.com

 

Рейтинг: 4 / 5 , 263 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...