Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнен лук

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 1.8
(базиран на 10 отзива)
време
0 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Избират се средно големи глави лук. Обелват се и се варят 20 минути на пара
  • 2 Отрязват им се "капачета" и внимателно се издълбава вътрешността на лука, която се прибавякъм ситно нарязаната шунката. Добавя се сметаната, галетата, настъргания кашкавал, мащерката, индийското орехче, солта и пипера на вкус
  • 3 Лукът се пълни с тази плънка и се покрива с капачетата
  • 4 Подрежда се в намазана с олио тава и се сипва кафена чашка вода на дъното
  • 5 Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се пече 15 минути впредварително загрята до 200 градуса фурна
  • 6 Сервира се топло.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!