В голям съд изсипете брашното и солта и разбъркайте. След това добавете захарта, маята и хладката вода. Бъркайте сместа около 30 секунди с вилица, в една посока.
Замесете тесто, поставете го в набръшнена тавичка и го покрийте с домакинско фолио. Оставете го да втаса за 30 - 40 минути на стайна температура докато втаса и удвои обема си.
Разточете с помощта на точилка върху набрашнен плот в елипсовидна форма с дебелина около 1 см, дължина около 1 метър и ширина 18-20 см.
Подредете филийките шунка напречно, една под друга. Върху тях подредете по дължина сварените и обелени яйца. Натрошете моцарелата и настържете пармезан.
Поръсете с листенца босилек и резанчета сушени домати. Завийте тестото на руло, откъм дългата му страна. След това го завийте на кравай, като пъхнете единия му край в другия.
Поставете пълнения хляб в набрашнена плоска тава и го намажете отгоре със зехтин. Може да го поръсите със стръкчета розмарин. Изпечете хлебчета в предварително загрята фурна на 200 С за 35 - 40 минути.