Моят Кулинар
Вход
|
Регистрация
всичко
рецепти
любопитно
речник
форум
Рецепти
Кулинари
Любопитно
Полезно
Смях в кухнята
Форум
Вкъщи имам
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Националност
българска кухня
руска кухня, ОНД
гръцка кухня
унгарска кухня
африканска кухня
италианска кухня
френска кухня
азиатска кухня
чешка, словашка кухня
балканска кухня
испанска кухня
британска кухня
сръбска кухня
китайска кухня
шведска кухня
полска кухня
кухня на САЩ
норвежка кухня
финландска кухня
турска кухня
немска кухня
грузинска кухня
тунизийска кухня
японска кухня
кубинска кухня
кувейтска кухня
ливанска кухня
индийска кухня
румънска кухня
исландска кухня
виетнамска кухня
афганска кухня
мексиканска кухня
израелска кухня
мароканска кухня
иракска кухня
етиопска кухня
арменска кухня
аржентинска кухня
венецуелска кухня
бразилска кухня
нидерландска кухня
канадска кухня
иранска кухня
австрийска кухня
ирландска кухня
Празник
Гергьовден
Коледа
Великден
Никулден
Сватба
Йордановден
Бъдни вечер
Ивановден
Нова Година
Димитровден
Игнажден
Бабинден
Петльовден
Месни заговезни
Петровден
Архангеловден
Петковден
Св. Апостол Филип (Коледни Заговезни)
Кръстовден
Голяма Богородица
Илинден
Андреевден (Мечкин ден)
Павльовден
Еньовден
Свети Прокопий
Свети Врачове
Цветница (Връбница)
Тодоровден (Конски Великден)
Лазаровден
Благовещение
Духовден
Елисей
Спасовден
Петдесетница
Вартоломей
Видовден
Симеоновден
Китайска Нова година
рожден ден
Свети Валентин
Стефановден
Васильовден
Силвестри
Сирни Заговезни
Баба Марта
Велики пости
Спасовден
Горещници
Св. Мартин
Хелоуин
Свети Спиридон
Свети Спиридон
Света Анна
Света Варвара
Време
< 10 м.
15 мин.
20 мин.
30 мин.
40 мин.
45 мин.
50 мин.
60 мин.
70 мин.
80 мин.
90 мин.
> 90 м.
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало
»
Рецепти
»
Пълнена агнешка плешка 2 вид
Пълнена агнешка плешка 2 вид
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави снимка
Добави в Моят Кулинар
Националност:
българска кухня
Празник:
Гергьовден
Сезон:
пролет
Кулинар:
шеф Готвач
Рейтинг:
3
(
базиран на
17
отзива
)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
1
Направете разрез под крака между ребрата и плешката и в този отвор сложете плънката
2
Пригответе я по следния начин: Нарязания надребно лук, ориза и нарязания на малки парченца агнешки дроб изпържете в кравето масло
3
Прибавете 12 чаена лъжичка червен пипер, смления черен пипер и сол на вкус
4
Когато сместа се изпържи добре, налейте 2 чаени чаши топла вода и четвърт час варете на тих огън
5
Накрая сложете нарязания наситно пресен джоджен
6
С тази смес напълнете плешката и зашийте разреза с конец
7
Намажете плешката с олиото, оцветено с останалия червен пипер, поставете я в тава и налейте 3 чаши вода
8
Печете в умерена фурна до готовност.
продукти
1
бр.
агнешка плешка
200
гр.
лук кромид стар
100
гр.
ориз
250
гр.
дроб бял агнешки
250
гр.
дроб черен агнешки
80
гр.
масло
30
мл
олио
2
гр.
черен пипер млян
1
вр.
джоджен пресен
1.50
ч.л.
червен пипер
Подобни рецепти
Огретен с патладжани и сирене
Празнична салата на пластове
9
Чорба от боб по манастирски
12
Разядка (дип) от чедър и бира
5
Подобни рецепти от форума
Пълнена тиква
Фарш за печена агнешка плешка
Пълнена кокошка за Трифон Зарезан
Агнешка баклава с бутер тесто
Пържоли от обезкостена плешка
Агнешка плешка печена в було
Коментари
(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по:
Най-нови
|
Най-стари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Гала вечеря в 3 рецепти
15 мин.
15 мин.
15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Полезно
Празници
Конвертори
Речник
Калории
Бързи връзки
Тип ястие
сосове, дресинги
напитки, коктейли
колбаси, деликатеси
зимнина/туршии
паста, спагети
тестени
десерт
основно
предястие/гарнитура
супа
салата
Вид меню
микровълнова кухня
разделно хранене
с желатин
с мас
с месо »
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с месен бульон
вегетариански »
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вегетариански
пълно вегетарианство
еротична кухня
диетично хранене
детска кухня
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати
Общо гласували: 2959
|
Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
1
Абсолютно съм ЗА консумацията им. Храня детето си с тях възможно най-често.
Някои продукти наистина си заслужават. Биологично отгледаният зарзават има в пъти по-малко пестициди.
От време на време се храня с биохрани.
Смятам, че цената им е неоправдана и не ги купувам.
Нямам мнение по тази тема.
Коментирай
гласувай
С аромат на мъдрост
"Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист
Последвай аромата
Вкусни снимки
Зелник, ама най-лесният на света!
Време е за канелените сладкиши с орехи
Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Врели некипели
Жена и мъж се карат. Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...
Изкипи докрай
Видео вкусотии
Как се прави известният Родопски клин
Бомбички - тъмно шоколадови отвътре, залети с бял шоколад отвън - ФАНТАЗИЯ!
УАУ! Никой не може да откаже едно парче от този сладкиш!!!
ИЗБРАНО ОТ МРЕЖАТА
02.07 | 11:00
Тези числа в рождената си дата показват, че съдбата е на ваша страна
02.07 | 10:00
Причиняват рак? Четири мита за слънцезащитните кремове
02.07 | 09:00
Kaжи ми какво те боли и ще ти кажа какво измъчва душата ти
© 2004 - 2024 Kulinar.bg
|
За нас
|
Правила за ползване
|
Реклама