Гъбите в тази рецепта стават много вкусни, но и малко тежки, защото са запържени в масло и печени във вино. Но си заслужава всяка хапка :)
Махаме пънчетата на гъбите и ги измиваме точно преди приготвяне.
Нарязваме бекона на малки кубчета и ги запържваме в тиган, без мазнина. Вадим ги и ги смесваме с топеното (може и пушено) сирене.
В същия тиган разтопяваме маслото и препържваме закратко гъбите от двете страни.
Нареждаме ги в тавичка, пълним със сместта от топено сирене и бекон, отгоре нареждаме тънки филийки кашкавал.
В тигана където сме пържили, добавяме виното, половин чаша вода, кипваме ги и ги добавяме при гъбите, поръсваме със сол и черен пипер.
Запичаме до златиста коричка на кашкавала.
От течността, в който са печени, може да се направи много вкусен сос, като се сгъсти с брашно или нишесте. А може да се запази за друго ястие с гъби например или кебап.
Количествата в рецептата са приблизителни, зависи от големината на гъбите.