Рецептата е за 2 буркана от 700 мл. Измивате камбите и ги почиствате от дръжките и семето.
Настъргвате измитите моркови и миете зърната грозде.Обелвате чесъна и го нарязвате на малко парченца.
В два буркана разделяте солта, захарта, оцета и слагате по два аспирина във всеки. Добре е да държите бурканите върху топла печка, за да се затопли маринатата.
Пълните всяка камба с морковите и отгоре слагате по две сърна от гроздето. Внимателно нареждате камбите една върху друга по три в буркан.
Между тях слагате листа от копъра и целината и по няколко парченца чесън.
Заливате с гореща вода, за да запълните бурката до горе. Затваряте и обръщате с капачките надолу.
Така престояват поне 12 часа, а после се прибират на тъмно и хладно място.