Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнени чушки с ориз и кайма

7
Пълнени чушки с ориз и кайма
Източник: krasimira
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Първо нарязвам лука на дребно, след това настъргвам предварително измитите моркови.

  • 2

    Запържвам лука и морковите в малко мазнина, докато омекнат и придобият златист цвят.

  • 3

    Когато са готови, прибавям към тях каймата, която предварително овкусявам с кимион и каквито подправки имам вкъщи, подходящи за кайма.

  • 4

    Когато каймата е готова, прибавям към всички продукти досега оризът, който предварително измивам.

  • 5

    Сместта се овкусява със сол на вкус, черен пипер, чубрица, може да добавите и други подправки според вкуса ви.

  • 6

    Обърквам цялата смес, оставям ориза да се запържи леко, след което добавям една чаена чаша вода.

  • 7

    Всичко се обърква добре и когато водата изври, доливаме още една чаша вода и така докато налеем 4 чащи общо.

  • 8

    Сваляме готовата смес от котлона и пълним с нея измитите и изтърбушени чушки.

  • 9

    Нареждам чушките в тава. Ако остане смес, я слагаме в тавата около чушките.

  • 10

    Накрая доливам малко вода в тавата колкото да покрие до половината чушките и слагаме да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато се изпекат добре чушките :)

  • 11

    Съвет: Не пълнете чушките прекалено, понеже оризът ще набъбне още и ще излезе от чушките.

продукти
Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Гергана
01.10.2014 | 23:41
Ама тоооооооолкова хубави станаха! По три ометохме с мъжа ми! :D Всичко направих по рецептата, от мен добавих и по една коричка хляб за запушалка на половината чушки, а другата оставих така. Обаче е нямало нужда от тапички, защото не беше излязла сместа. Много е хубава рецептата! Огромно благодаря за нея, включая и за съветите! :) :) :)
6
Galia Ivanova
17.04.2013 | 15:11
аз дупча чушките с игла
5
boyka
06.03.2013 | 13:23
Чушките ми станаха уникални. Чините са си екстра :)))
4
krasimira
18.01.2013 | 13:46
Отговор на коментар #3 от Marin:
dobra zabelejka :)
3
Marin
18.01.2013 | 13:44
4u6kite sa 6 no ne mi haresva 4e 4iniite sa razli4ni.Nedopustimo e ! :))))
2
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 12:00
Много вкусни чушки.
1
тихомира илиева
17.01.2013 | 19:52
Обичам ги с кисело млеко.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!