Първо нарязвам лука на дребно, след това настъргвам предварително измитите моркови.
Запържвам лука и морковите в малко мазнина, докато омекнат и придобият златист цвят.
Когато са готови, прибавям към тях каймата, която предварително овкусявам с кимион и каквито подправки имам вкъщи, подходящи за кайма.
Когато каймата е готова, прибавям към всички продукти досега оризът, който предварително измивам.
Сместта се овкусява със сол на вкус, черен пипер, чубрица, може да добавите и други подправки според вкуса ви.
Обърквам цялата смес, оставям ориза да се запържи леко, след което добавям една чаена чаша вода.
Всичко се обърква добре и когато водата изври, доливаме още една чаша вода и така докато налеем 4 чащи общо.
Сваляме готовата смес от котлона и пълним с нея измитите и изтърбушени чушки.
Нареждам чушките в тава. Ако остане смес, я слагаме в тавата около чушките.
Накрая доливам малко вода в тавата колкото да покрие до половината чушките и слагаме да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна, докато се изпекат добре чушките :)
Съвет: Не пълнете чушките прекалено, понеже оризът ще набъбне още и ще излезе от чушките.