Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнено Шкембе по Тетевенски

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Свинската глава се почиства и се измива добре, сварява се с малко сол и се почиства от костите
  • 2 Отделеното от нея месо се нарязва на парчета
  • 3 Свинското месо също сенарязва на малки парчета
  • 4 Смесват се двата вида месо и се разбъркват със смления черен пипер, дафиновия лист, счукания чесън и сол на вкус
  • 5 Шкембето се почиства и се измива добре, посолява се отвътре и се напълва със сместа
  • 6 Зашива се, надупчва се с вилица и се вари около 1 час
  • 7 Отцежда се, поставя се между две дъски и сепритиска с тежест
  • 8 След няколко дни се оставя на сухо и проветриво място, докато изсъхне, след което е готово за консумация.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...