В купичка размийте маята с топла вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.
Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура. Междувременно пресейте брашното, добавете щипка сол и направете кладенче.
Изсипете шупналата мая с киселото мляко и добавете 2 с.л. зехтин. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.
В касерола запържете нарязания на ситно праз лук и гъбите. Подправете със сол и черен пипер. Изчакайте да изстине.
В купа натрошете сирене и разбъркайте с един жълтък.
Разделете тестото на две части. Разточете два листа. Единият лист поръсете със сирене и жълтък, а другия - с праз и гъби. Завийте и двата листа на руло. Нарежете ги на ролца с дебелина приблизително 5 см.
В намазнена тава подредете рулцата и ги оставете да втасат за още 10 минути. Пече в предварително загрята фурна на 200 С за около 40 минути.
След като се изпече го напръскайте със студена вода, покрийте с кърпа и изчакайте 10 минути преди консумация.