Поставете пилето в тенджера, налейте студена вода да го облее, прибавете глава лук, разрязана на две и варете около час, докато месото се отдели от костите. При нужда доливайте по малко вода.
Междувременно в тиган с малко зехтин запържете наситнения лук заедно с рендосаните моркови.
Щом пилето се свари, извадете го от тенджерата и поставете в чиния, за да изстине. Сложете запържените лук и моркови в тенджерата и продължете да варите на слаб огън.
Картофите и киселите краставички се нарязват на ситно, а пилето се обезкостява.
Всички съставки се прибавят към врящия бульон, без сметаната. Посолете и овкусете с черен пипер.
Оставете супата да престои минимум 20-30 минути.
По желание, в чинията със супата, добавете лъжица сметана.
Украсете ястието с наситнен магданоз. Приятен апетит!