В една купа смесваме настърганите на едро ренде ябълки (по хубаво става, когато се обелят) с едната чаша захар, добавяме кората и сока от лимона. Разбъркваме добре.
В друга купа смесваме брашното с бакпулвера, добавяме гриса, чаша захар и канелата. Разбъркваме добре.
В малка тавичка поставяме на дъното хартия за печене, ако нямаме намазваме дъното с олио и поръсваме леко с брашно. Разделяме сухата смес на 3 равни части (аз ги разделих на 3 чаени чаши), същото правим и с ябълковата смес.
На дъното на тавичката разпределяме една част суха смес, след това ябълкова смес и поливаме с олио, процедурата се повтаря 3 пъти, като накрая се завършва с ябълковата смес и се полива с олио.
Печем в предварително загрята фурна около 50 минути на 180 градуса. Отгоре може да се поръси с пудра захар след изпичане.