В дълбока купа разбъркваме яйцето и захарта.
Прибавяме топлото прясно мляко и при непрекъснато бъркане, разтопената мас /който не иска мас, може да сложи олио, но с мас сладкишът става по-мекичък/.
Бакпулуверът се смесва с 4 ч.ч от брашното и се прибавя към сместа.
Омесва се меко тесто, което се разделя на две равни части. Едната част се разточва на кора и се поставя в тавичка за печене. Кората се намазва обилно с какъвто имате мармалад, конфитюр или сладко и се поръсва със смлени орехи.
Към другата част от тестото се добавя петата чаша брашно, за да стане по-твърдо и да може да се рендосва.
Вземате по малко от тестото и го рендосвате върху намазаната кора на едро ренде. След като свърши тестото, ако се налага леко, без да натискате разнесете парченцата с ръка, за да стане равномерно.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 С фурна до зачервяване. Когато се охлади се поръсва с пудра захар.
Добър апетит :)