Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Рецепти за лечение от руската природна медицина

по статията работи: | 16 юни 2015 Прочитания: 4790
Ефикасни и проверени във времето
Рецепти за лечение от руската природна медицина
Източник: Youtube

Нека хвърлим едно око на руската народна медицина. От нея има на какво да се научим, що се отнася до природното лечение на различни здравословни проблеми. Тези рецепти се предават от години.


Никога не сме се съмнявали в народното лечение, защото то наистина дава резултат. Това, което идва от природата, е полезно за здравето ни, стига да знаем как да го използваме.


Ето и някои рецепти от народната медицина на Русия, според pikbg.info. 

 

Изгаряния се лекуват с тиква или яйце. Става дума за малки изгаряния, които можем да си позволим са самолекуваме, разбира се. Сутрин и вечер изгореното място се налага с месестата част на тиквата и отгоре се прави превръзка. Това ще помогне за регериране на клетките. Ако предпочитате яйце – разбива се и отново се третира засегнатото място сутрин и вечер.

 

Диария се лекува с оризова вода или чай от нар. Много е важно в тези ситуации да не оставаме дехидратирани. В оризовата вода се съдържат някои микроелементи, подобни на тези в лигавицата на червата. Този природен метод на лечение е известен и широко използван в много страни, не само в Русия. 1 ч.л. ориз се залива с 1.750 л вода и се вари. След това се прецежда и се пие по ½ ч.ч. на всеки 2 часа. За чая от нар – 2 ч.л. сушена и нарязана кора от нар се заливат с 500 мл вода. Така кисне и се пие на малки глътки в продължение на целия ден. 

 

Зъбобол се лекува със сланина. Интересно нали? Ако се случи да сме далеч от стоматолог или пък е в малките часове на нощта, то можем да си дадем първа помощ със сланинка. Солта, която е в големички количества в сланината, може да облекчи болките. Сложете едно парче сланина между бузата и болния зъб(и) и след около 15-20 минути трябва да усетите облекчение.

 

Хремата (ринит) можем да излекуваме с помощта на червено цвекло. То е доста обичано от руснаците, не само в рецептите за природно лечение, но и в рецептите за хапване. Червеното цвекло има антибактериално действие, което в случаите на хрема помага много добре. Това, което трябва да направим, е да пийваме сок от червено цвекло. И освен това, трябва да капваме по 4-5 капки във всяка ноздра по 3-4 пъти на ден.

 

 youtube.com

 

Съвсем скоро очаквайте и втората порция рецепти от руската народна медицина. 

Рейтинг: 4 / 5 , 234 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...