Лецитинът (Е322) е субстанция с естествен растителен произход, която се характеризира със силни повърхностно-активни свойства. Името на добавката идва от гръцкия език и означава "яйчен жълтък" ("лекитос"), поради факта,...
Нарът е един от най-вкусните и полезни плодове. Наричан още "ябълката на познанието", тъй като има теория, че забраненият плод в райската градина е бил именно нарът, а не обикновената ябълка. Смята се, че...
Популярно в цяла Европа, греяното вино често се предлага на празничните базари
По време на узряването на плода, неговите компоненти започват да се разграждат и да образуват сок. Убодете с остър предмет узрелия плод и буквално ще можете да изсмучете вътрешността през дупчицата! Само трябва да...
Хрянът е една от най-калоричните зеленчукови храни
Технологията на приготвяне е усъвършенствана от римляните. За да получат повече видове сирене, те използвали мляко от различни видове животни, билки и подправки
Името му, буквално преведено от немски, означава „буден“ хляб, или „рано опечен“.
Маслото от сапоте се извлича от ядивните плодове на дървото и има редица свойства, за които тялото ви ще е благодарно.
Ядките макадамия са най-богатите на мононенаситени мазнини и съдържат средно около 22% омега-7 палмитолеинова киселина
Самите плодове повече наподобяват кисели стафиди, а сладостта идва от самите дръжки на тези плодчета
Редовното хапване на яйца от пъдпъдък може да облекчи симптомите на астма, психосоматични проблеми и неврози
Скумрията е сред рибите, които определено можем да си хапваме по-често. Тя е сред мазните риби, които имат множество полезни характеристики.
До 1970г салатата айсберг нямала съперник за хорската любов, но след това индустрията започнала да експериментира с нови видове и хрупкавата маруля вече не била абсолютният доминант на пазара