От тези плодове може да се направят и хубаво вино или ракия
Карфиолът съдържа сулфорафан – сярно съединение, за което е доказано, че убива раковите стволови клетки, като по този начин забавя растежа на тумора. Някои изследователи в тази сфера смятат, че точно премахването на...
Сибирският лук има по-мек вкус от обикновения лук, пресния или чесновия. И все пак, ако трябва да оприличим вкуса му на някой от изброените, съвсем спокойно може да се каже, че си прилича с пресния лук.
Дали растението не би могло да помогне на хората, които вече са развили болестта на Алцхаймер? Повечето изследвания не показват да има такава полза. Това не изключва възможността продължителният прием на гинко билоба -...
На местата, където се отглеждат дърветата, ядките са вид разменна единица. Работниците, занимаващи се със земеделие и подобни активности, имат навика да ги дъвчат. Кола ядките имат способността да намаляват чувството за...
Плодовете на арония имат и подчертано тонизиращ ефект на цялото тяло – повишават жизнеността на целия организъм.
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.
Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
Информираният избор е най-добрият начин да вземем най-адекватното за нас самите решение, що се отнася до здравето ни.
Именно затова периодично ви инфримираме за вредите от всички трудни за произнасяне химически...
В зависимост от местните традиции и конкретната рецепта, медовината може да се направи с подправки (като канела, карамфил и индийско орехче), плодове или малц. Вкусът й може да придобие горчив или кисел оттенък.
Кала намак е специална минерална сол от Индия с отличителен вкус. Всъщност тя е условно наречена черна, цветът и е по-скоро тъмно червен със сивкави оттенъци. Този цвят се дължи на съдържащите се в нея минерали и желязо.
Принадлежи към семейство Сенникоцветни, заедно с копъра, целината, пащърнака, кориандъра и др., и на вид е много близък до магданоза. На някои места по света го наричат именно „френски магданоз“.