Сангрията е вино, типично за Испания, Португалия и Аржентина. Тя обикновено се състои от вино, нарязани плодове, подсладител и малко количество добавено бренди.
Плодовете могат да бъдат портокал, лимон, лайм,...
Една от най-древните подправки, отглеждана още през Неолита, е макът. Растението е интересно от гледна точка на свойствата си.
Съдържа голямо количество мазнини – 50-60%, протеини и захари, витамин С,...
Кокосовият орех в плодът на кокосовата палма (Cocos nucifera). Обикновено имената на плодовете идват от гръцки език, но това на кокоса идва от португалската дума за маймуна (coco), заради приликата на ореха с лицето на...
Бирената мая съпътства човечеството от векове наред. Маята – група едноклетъчни плесени, които разграждат захарта на алкохол и отделящи се молекули въглероден двуокис.
Макар не всички видове мая да са...
Стара гръцка поговорка гласи " Узото изгражда духа". Гърците наистина вярват в това. Духът се крие в силната храна, музиката за "душата", любовта и приятните разговори.
Чаша узо е перфектната добавка към...
През 1847, двама мъже имали късмета да се срещнат в Торино. Единият - Алесандро Мартини - винен магнат, а другият - Луиджи Роси, майстор билкар. Заедно те осъзнали, че техните умения прекрасно се...
Арарат е арменски коняк, който се произвежда от арменската фирма „Yerevan Brandy Company“. Производството му започва още в далечната 1887 година. Напитката се прави от арменско бяло грозде и изворна вода, по...
Бехеровката е силен билков ликьор. Съдържанието на алкохол в него е 38%. Родният му град е Карлови Вари
Още по- любопитното е, че технологията на добиване не се е осъвременила особено от тогава... Най-често се използва като заливка на палачинки, вафлички, пържени филийки.