Във Франция например се прилага в десерта Gibassier, характерен за Прованс, а в Испания – при приготвянето на т.нар. Торта на краля (Roscón de Reyes). В САЩ се добавя към маршмелоу.
В домашни условия се прави като се използват дрожди или сухари и захар
Остава при направата на познатата ни захар
Франсоа Пиер Ла Варен, известният френски кулинарен автор от 17 век, е човекът, който отбелязва прехода от средновековното „тежко“ готвене към по-леките и изискани ястия.
Сиренето е окачествено като традиционен регионален хранителен продукт
Любопитен факт: през 2004 година Турция произвежда почти 206 хиляди тона чай, което представлява 6,4% от световния пазар.
Традиционно влизат в азиатската рецепта за пролетни ролца
Любопитно е, че семенцата на растението присъстват в менюто на горили
Това е растение от семейство тиквови, но на вкус напомня най-много на краставица. Големината на плодовете му е малка, в сравнение с височината на цялото растение. Достига до около 4-5 метра
Повишава мъжкото либидо и увеличава производството на тестостерон. Помага и за регулиране на апетита и нивата на холестерола в кръвта
Са много полезни ядки, които трябва по-често да се включват в менюто
Лютите чушки предпазват сърцето и помагат на храносмилателната система
Той се получава от пъпките и листата на китайския Camellia sinensis.