Или поне така го определят мнозина, заради общите прилики във формата и консистенцията на вътрешността
Приготвяването на шота еспресо включва смилането на зърната, дозирането и тампирането.
А освен това, може да замени захарта навсякъде в храната
Бахар се ползва за овкусяване на колбаси, кърита, различни ястия, между които и торти
Единствената неядивна част на плодът е неговата кора, която трябва да обелите преди всякакъв вид употреба
Вкусът на помело леко напомня този на грейпфрута, но е по-сладък, особено, ако имате търпение да махнете прецизно бялата ципа, която всъщност е горчивата част.
Всички видове дафинов лист имат и много полезни вещества – манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк. Всички те са необходими за правилната функция на различните органи.
Фъстъчено масло е паста, направена от сухи, печени фъстъци, особено любима на хората в Северна Америка, Холандия, Великобритания, Австралия, някои части на Азия, по-специално Филипините и Индонезия.
Използва се...
Ръката на Буда или Цитрусовите пръсти е плод, с лимонов аромат. Плодът носи това нетипично и запомнящо се име, поради уникалната си форма, която много напомня на човешка ръка, с ясно изразени пръсти.
Произходът...
Поради трудността на отглеждане на уасаби, хрянът често се използва като заместител
суши-майсторите избират сурова риба с високо качество, като я нарязват внимателно, за да бъде нигири естетически издържанo
Кориандърът е характерен за азиатската, индийската, средиземноморската, африканската и скандинавската кухня
"Диптерикс" одората е вид цъфтящо дърво от семейството на граха. Семената му са известни като тонка боб и на външен вид наподобяват сушени сини сливи – сбръчкани и тъмни, а отвътре са кафяви и...