Кивито е плод с леко тръпчив вкус, но когато узрее става сладко и плодовата салата няма да е същата без него. Кръстено е на националната и гербова птица на Нова Зеландия.
Оттам е пренесено в Южна Африка,...
Знаехте ли, че баклата редовно присъствала в менюто на древните римляни и гърци?
Хималайската сол се добива в планинската верига Sаlt Range (Солената верига), намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан.
Легенда разказва, че залежите на сол са открити от Александър...
Съдържат още 9% протеини, 9% карбохидрати, 2% разтворими фибри, както и калций, фосфор, калий, селен, желязо, ниацин и др.
Гуава е богата на разтворими фибри, витамини А и С, фолиева киселина, минерали, калий, мед и манган
Естрагон или тарос, както още се среща, е многогодишно тревисто растение. Стеблените части, заедно с листата и цветовете му се прибавят към ястията, заради приятния му аромат.
Растението има и своите варианти,...
Райската ябълка произхожда от Китай и Япония, затова на някои места е известна като японска райска ябълка. Ботаническото й наименование е "diospyros" и означава "божествен огън".
В България започва да се...
Джодженът е вид мента, която вирее в по-голямата част от Европа и Югозападна Азия, първоначалният му произход не може да бъде проследен, заради отдавнашната му употреба още в ранни векове.
Тревисто,...
Радикиото е листен зеленчук, известен още като Италианска цикория. Растението трае през цялата година, листата му обикновено са бяло-лилави.
Има леко тръпчив и горчив вкус, който понамалява, когато бива...
Неотворени, шушулките могат да послужат и като перкусионен инструмент, подобен на маракасите. Звукът идва от дрънкащите зрънца вътре в тях.
Има много сведения, които разкриват, че личи е бил деликатесен плод в китайския двор, много преди да бъде „представен“ на Западния свят някъде през 1782 година
Лимонената трева е биологичен род, принадлежащ към 55 вида треви. Среща се в тропичните райони и обича топло, разбира се. Можете да я срещнете още като цитронела или бодлива трева.
Широко разпространена е като...
Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...