80% от добива на авокадо по света идва от Калифорния, но има различни разновидности - от кръгли до крушообразни, от зелени до почти черни на цвят
А освен това, може да замени захарта навсякъде в храната
Сред най-важните антиоксиданти в състава на акай е антоцианина, който се бори със стареенето
Амарант или щир, както е позната у нас, е зърнена култура, която се отглежда от 8000 години насам. Добивът на растението се сравнява с този на ориза и царевицата. Амарантът е бил особено важна част от религиозните...
Сокът на ананас се предлага освен като отделна напитка и като съставка на много коктейли, като пина колада
Италианските пицеле са традиционни десерт вафлени сладки с аромат на анасон, ванилия и лимон
Това е растение от семейство тиквови, но на вкус напомня най-много на краставица. Големината на плодовете му е малка, в сравнение с височината на цялото растение. Достига до около 4-5 метра
През 1976 година е извършено изследване, чиито резултати сочат, че химикал, открит в растението, е 10 000 пъти по-мощен от химиотерапевтичното средство Adriamycin.
Арарат е арменски коняк, който се произвежда от арменската фирма „Yerevan Brandy Company“. Производството му започва още в далечната 1887 година. Напитката се прави от арменско бяло грозде и изворна вода, по...
Плодовете на арония имат и подчертано тонизиращ ефект на цялото тяло – повишават жизнеността на целия организъм.
Артишокът е култивиран вариант на магарешкия бодил. Отглежда се като хранителен продукт. Некултивираният или див артишок, носи името кардун (cardoon). Ядивната част на растението е главата, в която се развиват пъпки....
Въздейства благоприятно върху храносмилателната, дихателната и нервната система
Аспартамът е открит съвсем случайно през 1965 година от химика Джеймс Шлатер