Това, което я отличава от рафинираната захар, е ниският й гликемичен индекс. При кокосовата захар той е едва 35, докато при рафинираната достига до 90!
Кокосовото мляко може да замести животинското мляко във всяка рецепта
За най-добри и задължителни смесителни питиета, основа на много коктейли, се считат джинът, ромът и някои ликьори
Конопът, като растение, намира приложение под формата на дрехи, козметични продукти, хартия, мляко, храни за домашни любимци и т.н
Конякът се прави от бели сортове грозде. Тези, които се използват за направата на коняк са много сухи, киселинни и изтънчени сортове грозде
Чудната коприва влияе благоприятно при над 20 заболявания
Кориандърът е характерен за азиатската, индийската, средиземноморската, африканската и скандинавската кухня
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
Кресон или крес, както още е известно, е едногодишно растение от семейство Кръстоцветни. Расте до около 60 сантиметра.
Най-ценната част са листата, които имат леко пикантен вкус и са сочни.
Плодът на...
Кресонът има специфичен запомнящ се вкус, който малко напомня на хрян. Затова е чудесна добавка към различни видове салати и супи
Знаете, че повечето витамини са съсредоточени в кората, ако нямате проблем с дъвченето на кората, хапвайте си и нея
Противно на ниските си размери, дървото на кумкуат може да ражда стотици, дори хиляди, плодове всяка година
Куркумата расте в горите на Южна и Югоизточна Азия. Основна съставка е в множество източни ястия и има невероятни лечебни свойства.