Извършва се като в затоплена до точка на кипене вода се поставят продуктите, които след 2 до 5 мин. се изваждат и обливат със студена вода, за да изстинат
Бобовите култури са сред храните с най-високо съдържание на белтъчини, витамини и други полезни за организма ни съставки. Ето защо са особено подходящи за консумиране през зимния период, когато повече от всякога тялото...
Традиционно влизат в азиатската рецепта за пролетни ролца
Самите плодове повече наподобяват кисели стафиди, а сладостта идва от самите дръжки на тези плодчета
Редица учени смятат, че този плод оказва магически ефект върху мозъка. Подобрява когнитивните функции и се бори срещу проблемите със запомнянето, появяващи се с възрастта
Босилекът, известен още като "царска билка" е едногодишно тревисто растение. Като билка и подправка се използва надземната му част, най-често се използват стръковете в пресния им вид, така ги препоръчват и шеф...
Поради многото омега-6 мастни киселини в бразилските фъстъци, обелените ядки бързо гранясват
У нас се произвеждат различни типове пшеничено брашно - 450, 500, 520, 700, 800, 1150 и тип 1850, наричано пълнозърнесто
Препоръчителна е кратката температурната обработка, за да бъдат запазени в максимална степен хранителните вещества
Брюкселското зеле е изключително полезно и богато на хранително вещества. Нарежда се на едно от първите места сред храните от растителен произход.
Булгурът е част от много рецепти за здравословно хранене
Според някои източници, измайсторяването му е резултат от хитро използване на остатъците от моцарела.
Той се получава от пъпките и листата на китайския Camellia sinensis.