Знаехте ли, че баклата редовно присъствала в менюто на древните римляни и гърци?
Бананите са познати на човечеството стотици години преди Христа
Приготвяването на шота еспресо включва смилането на зърната, дозирането и тампирането.
Бахар се ползва за овкусяване на колбаси, кърита, различни ястия, между които и торти
Бехеровката е силен билков ликьор. Съдържанието на алкохол в него е 38%. Родният му град е Карлови Вари
Бирата е част от живота на обикновените хора през цялата история, както и символ на празненства и почивка
Бирената мая съпътства човечеството от векове наред. Маята – група едноклетъчни плесени, които разграждат захарта на алкохол и отделящи се молекули въглероден двуокис.
Макар не всички видове мая да са...
Извършва се като в затоплена до точка на кипене вода се поставят продуктите, които след 2 до 5 мин. се изваждат и обливат със студена вода, за да изстинат
Бобовите култури са сред храните с най-високо съдържание на белтъчини, витамини и други полезни за организма ни съставки. Ето защо са особено подходящи за консумиране през зимния период, когато повече от всякога тялото...
Традиционно влизат в азиатската рецепта за пролетни ролца
Самите плодове повече наподобяват кисели стафиди, а сладостта идва от самите дръжки на тези плодчета
Редица учени смятат, че този плод оказва магически ефект върху мозъка. Подобрява когнитивните функции и се бори срещу проблемите със запомнянето, появяващи се с възрастта
Босилекът, известен още като "царска билка" е едногодишно тревисто растение. Като билка и подправка се използва надземната му част, най-често се използват стръковете в пресния им вид, така ги препоръчват и шеф...