Листата на ендивията са богати на фибри, калции, желязо, фосфор, магнезий, минерални соли, захари, витамини С, А и К, инулин и горчивия глюкозид интибин
Ароматната смесица обикновено съдържа в състава си – чубрица, риган, розмарин, мащерка, майорана, листа от лавандула
Всичко започва с Адам и Ева и забранения плод. Сексът идва тогава, когато въпросните господин и дама са изгонени от райската градина
Естрагон или тарос, както още се среща, е многогодишно тревисто растение. Стеблените части, заедно с листата и цветовете му се прибавят към ястията, заради приятния му аромат.
Растението има и своите варианти,...
Жасминовият чай е най-популярният чай в Китай. Съставен е на основата на зелен или черен чай, а нежния и сладникав аромат на жасмин идва от сушените цветове на растението.
Вярва се, че жасминовото растение е...
При варене на животински кости и хрущяли се получава взаимодействие на водата с колагена, белтък съдържащ се в тях, от която реакция се образува желатин. Той е лесно разтопим във вода и степента на разтворимост е...
Използва се за медицински цели от древни времена. Има 2 основни типа женшен: азиатски (или корейски) и американски (Panax quinquefolius).
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.
Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...
Полезна информация за видовете захар, тяхното въздействие и хранителна стойност
Захаринът обикновено се употребява заедно с аспартам в газираните безалкохолни напитки
В българската национална кухня зелето е на особена почит, като най-разпространени са сармите
Консумацията на чудотворната напитка предпазва от сърдечни болести, някои видове рак, изключително добро средство за отслабване