Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...
Полезна информация за видовете захар, тяхното въздействие и хранителна стойност
Захаринът обикновено се употребява заедно с аспартам в газираните безалкохолни напитки
В българската национална кухня зелето е на особена почит, като най-разпространени са сармите
Консумацията на чудотворната напитка предпазва от сърдечни болести, някои видове рак, изключително добро средство за отслабване
Растението е много полезно за цялостното укрепване на организма
Любопитно е, че семенцата на растението присъстват в менюто на горили
Хапвайте всеки ден за здраво сърце, черен дроб и имунитет
Индийското орехче е вид вечно зелено дърво, растящо единствено в Южна Азия и Австралия. От това дърво идва познатата подправка индийско орехче, което всъщност е семето на дървото.
Изсушената му кора може също...
В България най-често се използва за овкусяване и придаване на аромат на сладка, компоти.
Йегермайстерът (Jägermeister), макар и немски ликьор, е добре познат на млади и стари из цяла Европа, та и извън нейните граници. Диджестивът, който се прави от 56 специално подбрани билки и подправки, има...
Лютите чушки предпазват сърцето и помагат на храносмилателната система
Името кайпириня произлиза от бразилската дума „caipira”, което означава „човек от провинцията“