Трябва да се възползваме от хранителните му вещества поне веднъж на ден
Околната среда е най-важният фактор, от който зависи качеството и вкуса на прошутото. Студеният въздух се счита за най-благоприятен
Не само, че са полезни, но е препоръчително да се хапват
Редовното хапване на яйца от пъдпъдък може да облекчи симптомите на астма, психосоматични проблеми и неврози
Която можете да си хапнете съвсем скоро на предстоящия Никулден
Радикиото е листен зеленчук, известен още като Италианска цикория. Растението трае през цялата година, листата му обикновено са бяло-лилави.
Има леко тръпчив и горчив вкус, който понамалява, когато бива...
Райската ябълка произхожда от Китай и Япония, затова на някои места е известна като японска райска ябълка. Ботаническото й наименование е "diospyros" и означава "божествен огън".
В България започва да се...
Алкохолната напитка е традиционно питие не само за България, но и за целия Балкански полуостров
За първи път вкусното сирене се споменава в средновековни текстове като изключително хранително блюдо
Рапичното олио е произведено още през 19 век и се е използвало за смазка на парни машини. Бил е рядко консумиран от животни и хора, заради горчивия си вкус
Ревенът (Rheum officinale) е широколистно тревисто растение от рода лападови, много подобно на киселеца. Огромното му и месесто стъбло достига до 2 метра височина, а листата му са големи и масивни.
Ревенът...
От векове наред резенето се използва в алтернативната медицина. Гърците го използвали като средство за отслабване, в Индия – като противоотрова при ухапване от скорпиони и змии
В България риганът е познат още като горски чай, балкански чай и черновръхче. Риганът е многогодишно тревисто растение.
Билката намира широко разпространение като подправка в кулинарията не само в Европа, но и...