Пицата окончателно добива известната днес форма в предренесансов Неапол. Бедните селяни с помощта на малък брой съставки си приготвяли хлебна кора, гарнирана със сирене
В традиционните италиански рецепти за пица се използва широк спектър от средиземноморски продукти от сушени домати и гъст зехтин до пресни билки и подправки
Вкусът на помело леко напомня този на грейпфрута, но е по-сладък, особено, ако имате търпение да махнете прецизно бялата ципа, която всъщност е горчивата част.
Портокалът, в частност сладкият портокал, е плод от рода на Цитрусите. Наричаме го сладък, за да се различава от "брат си" горчивият портокал.
Смята се, че плодът е хибрид, получен от смесването на мандарина и...
Във Франция например се прилага в десерта Gibassier, характерен за Прованс, а в Испания – при приготвянето на т.нар. Торта на краля (Roscón de Reyes). В САЩ се добавя към маршмелоу.
Трябва да се възползваме от хранителните му вещества поне веднъж на ден
Околната среда е най-важният фактор, от който зависи качеството и вкуса на прошутото. Студеният въздух се счита за най-благоприятен
Не само, че са полезни, но е препоръчително да се хапват
Редовното хапване на яйца от пъдпъдък може да облекчи симптомите на астма, психосоматични проблеми и неврози
Която можете да си хапнете съвсем скоро на предстоящия Никулден
Радикиото е листен зеленчук, известен още като Италианска цикория. Растението трае през цялата година, листата му обикновено са бяло-лилави.
Има леко тръпчив и горчив вкус, който понамалява, когато бива...
Райската ябълка произхожда от Китай и Япония, затова на някои места е известна като японска райска ябълка. Ботаническото й наименование е "diospyros" и означава "божествен огън".
В България започва да се...
Алкохолната напитка е традиционно питие не само за България, но и за целия Балкански полуостров