Хапвайте всеки ден за здраво сърце, черен дроб и имунитет
Индийското орехче е вид вечно зелено дърво, растящо единствено в Южна Азия и Австралия. От това дърво идва познатата подправка индийско орехче, което всъщност е семето на дървото.
Изсушената му кора може също...
В България най-често се използва за овкусяване и придаване на аромат на сладка, компоти.
Йегермайстерът (Jägermeister), макар и немски ликьор, е добре познат на млади и стари из цяла Европа, та и извън нейните граници. Диджестивът, който се прави от 56 специално подбрани билки и подправки, има...
Лютите чушки предпазват сърцето и помагат на храносмилателната система
Името кайпириня произлиза от бразилската дума „caipira”, което означава „човек от провинцията“
За смъртоносна доза се счита 1 грам, а той се съдържа в 100 грама кайсиеви ядки
Растението е било на почит до такава степен, че зърната му са били използвани като платежно средство
Кала намак е специална минерална сол от Индия с отличителен вкус. Всъщност тя е условно наречена черна, цветът и е по-скоро тъмно червен със сивкави оттенъци. Този цвят се дължи на съдържащите се в нея минерали и желязо.
Според диетолозите, консумацията на 200 гр. риба седмично може да ви предпази от сърдечни заболявания. В този ред на мисли, камбалата притежава много преимущества.
Може да бъде открито в западните и централни региони на Амазонския басейн, в близост до водни източници и блата
От камут се прави брашно с ниско съдържание на глутен
Пикантните семенца са идеално допълнение към сандвич с пушена сьомга, кръгчета кромид лук и топено сирене