Дръжте се, защото киноата е богата още на желязо, магнезий, В2 и манган
Киселецът е вид многогодишно тревисто растение от семейството на лапада. Той се отглежда в по-голямата част от Европа, растейки в изобилие. Зеленчукът е с височина около 60 см и има сочни стъбла и листа. През юни и юли...
Още по- любопитното е, че технологията на добиване не се е осъвременила особено от тогава... Най-често се използва като заливка на палачинки, вафлички, пържени филийки.
Кокосовият орех в плодът на кокосовата палма (Cocos nucifera). Обикновено имената на плодовете идват от гръцки език, но това на кокоса идва от португалската дума за маймуна (coco), заради приликата на ореха с лицето на...
Извлича се от млади, зелени кокосови орехи и, както се досещате, е много полезна
Това, което я отличава от рафинираната захар, е ниският й гликемичен индекс. При кокосовата захар той е едва 35, докато при рафинираната достига до 90!
Кокосовото мляко може да замести животинското мляко във всяка рецепта
За най-добри и задължителни смесителни питиета, основа на много коктейли, се считат джинът, ромът и някои ликьори
Конопът, като растение, намира приложение под формата на дрехи, козметични продукти, хартия, мляко, храни за домашни любимци и т.н
Конякът се прави от бели сортове грозде. Тези, които се използват за направата на коняк са много сухи, киселинни и изтънчени сортове грозде
Чудната коприва влияе благоприятно при над 20 заболявания
Кориандърът е характерен за азиатската, индийската, средиземноморската, африканската и скандинавската кухня
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.