Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Пастьоризацията е позната на човечеството от 1117 година в Китай, където, чрез този процес, са запазвали виното
Природният сгъстител може да послужи и като стабилизатор
Най-големите привърженици на пикниците са жителите на британските острови. Те им се наслаждават поне от 300 години
Пири-пири растат в дивата природа на Африка в продължение на векове. Към днешна дата, те се отглеждат с търговска цел в Уганда, Малави и Зимбабве. Чушлетата се отглеждат с две цели – като част от хранително-вкусовата и...
Единствената неядивна част на плодът е неговата кора, която трябва да обелите преди всякакъв вид употреба
Пицата окончателно добива известната днес форма в предренесансов Неапол. Бедните селяни с помощта на малък брой съставки си приготвяли хлебна кора, гарнирана със сирене
В традиционните италиански рецепти за пица се използва широк спектър от средиземноморски продукти от сушени домати и гъст зехтин до пресни билки и подправки
Вкусът на помело леко напомня този на грейпфрута, но е по-сладък, особено, ако имате търпение да махнете прецизно бялата ципа, която всъщност е горчивата част.
Портокалът, в частност сладкият портокал, е плод от рода на Цитрусите. Наричаме го сладък, за да се различава от "брат си" горчивият портокал.
Смята се, че плодът е хибрид, получен от смесването на мандарина и...
Във Франция например се прилага в десерта Gibassier, характерен за Прованс, а в Испания – при приготвянето на т.нар. Торта на краля (Roscón de Reyes). В САЩ се добавя към маршмелоу.
Трябва да се възползваме от хранителните му вещества поне веднъж на ден
Околната среда е най-важният фактор, от който зависи качеството и вкуса на прошутото. Студеният въздух се счита за най-благоприятен