Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Тамаринд е бобово дърво, характерно за тропическа Африка. Родът " Tamarindus” е единствен представител. Дървото дава плодове, годни за консумация, които се използват в кулинарията по цял свят. Другите...
от Kulinar.bg
Според някои източници, тапас са измислени от испанците, за да върви разговора на масата. Човек похапва малки ордьоври, като вниманието му не е изцяло погълнато от чинията пред него. Освен това, компактният вид на тапас...
Извлечен от сусамови семки, таханът е вкусна и полезна храна
Привилегии и недостатъци на този род готварски съдове
След щателно проучване на структурата на теф, става ясно, че той не съдържа глутен или негови производни. Това предполага, че културата може да бъде включена в диетата на хора с цьолиакия.
от Kulinar.bg
Произлиза от семейство Тиквови - едногодишни и многогодишни растения, в които са включени няколко от най-важните зеленчукови култури
от Kulinar.bg
Продуктът е изключително богат на ценни минерали, между които магнезий, фосфор, желязо, калий и калций
от Kulinar.bg
Какво предизвиква споровете около него? Каква е оригиналната рецепта и защо всяка импровизация се наказва строго от кулинарните пуритани?
от Kulinar.bg
"Диптерикс" одората е вид цъфтящо дърво от семейството на граха. Семената му са известни като тонка боб и на външен вид наподобяват сушени сини сливи – сбръчкани и тъмни, а отвътре са кафяви и...
Учените все още не са отговорили категорично на въпроса защо добавянето на водород към растителните мазнини има такова неблагоприятно влияние върху тялото.
от Kulinar.bg
Любопитен факт: през 2004 година Турция произвежда почти 206 хиляди тона чай, което представлява 6,4% от световния пазар.
В Турция никога не биха поднесли на гостите си кафе, което няма дебел слой каймак отгоре. Счита се направо за обида и неуважение както към човека, така и към традицията.
от Kulinar.bg
Поради трудността на отглеждане на уасаби, хрянът често се използва като заместител
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...