Когато стане дума за хмел, автоматично съзнанието извиква асоциация с бира. Абсолютно правилно.
Има редица сведения за употребата на хмел като ароматизатор във варенето на бира още от средните...
Хранителната мая е дезактивирана, което означава, че не се състои от живи бактерии
Хрянът е една от най-калоричните зеленчукови храни
Хумусът е азиатски вид предястие от нахут и тахан, подправени с чесън, лимон и сол
Тя е една от най-значимите земеделски култури
Ципата му е по-тънка и прозрачна от тази, която сме свикнали да имат по-познатите у нас сортове
Рядко някой от нас не е виждал как расте цикория. Онова тъй често срещано, неугледно полско растение с нежни сини цветчета, срещано по слънчевите поляни, край селските пътища, дори и в малката градинка зад блока. Но...
Цитрусът е от семейство Седефчеви, което съдържа около 1500 вида. Счита се, че е произлязъл от региона между Югоизточна Азия и Североизточна Индия, Мианмар и китайската провинция Юнан. Най-добрите примери за цитрусови...
Зеленчуците и подправките в хлебчето правят изделието истинско удоволствие
Освен медицински и козметични приложения, розата има и кулинарни такива. Всъщност, всяка храна или напитка, която е докосната от розовата магия, ревитализира тялото. Един от най-лесните начини да се насладите на...
Повече за неговите полезни свойства, прочетете в статията
Червената боровинка е плод, който може да ви набави добро количество витамини, минерали омега-3 мастни киселини
Ако ви е омръзнало от стандартната медицина, това черно семенце е най-доброто, което може да направите за себе си и своето тяло