Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Папая е тропическо дърво, което вирее във влажните горещи райони на Централна и Южна Америка, Южна Африка и Югоизточна Азия.   Дървото е познато с много различни имена - "пъпешово дърво" в Китай и Шри Ланка или...
Папуда е вид дребен боб, известен още като „птичи боб“ или бобриджа. Растението се отглежда предимно в Индия, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия, Виетнам и Камбоджа. Папудата расте и в някои по-горещи и сухи като...
Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Пастьоризацията е позната на човечеството от 1117 година в Китай, където, чрез този процес, са запазвали виното
Природният сгъстител може да послужи и като стабилизатор
от Kulinar.bg
Най-големите привърженици на пикниците са жителите на британските острови. Те им се наслаждават поне от 300 години
Пири-пири растат в дивата природа на Африка в продължение на векове. Към днешна дата, те се отглеждат с търговска цел в Уганда, Малави и Зимбабве. Чушлетата се отглеждат с две цели – като част от хранително-вкусовата и...
от Kulinar.bg
Единствената неядивна част на плодът е неговата кора, която трябва да обелите преди всякакъв вид употреба
от Kulinar.bg
Пицата окончателно добива известната днес форма в предренесансов Неапол. Бедните селяни с помощта на малък брой съставки си приготвяли хлебна кора, гарнирана със сирене
от Kulinar.bg
В традиционните италиански рецепти за пица се използва широк спектър от средиземноморски продукти от сушени домати и гъст зехтин до пресни билки и подправки
от Kulinar.bg
Вкусът на помело леко напомня този на грейпфрута, но е по-сладък, особено, ако имате търпение да махнете прецизно бялата ципа, която всъщност е горчивата част.
Портокалът, в частност сладкият портокал, е плод от рода на Цитрусите. Наричаме го сладък, за да се различава от "брат си" горчивият портокал.   Смята се, че плодът е хибрид, получен от смесването на мандарина и...
от Kulinar.bg
Във Франция например се прилага в десерта Gibassier, характерен за Прованс, а в Испания – при приготвянето на т.нар. Торта на краля (Roscón de Reyes). В САЩ се добавя към маршмелоу.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...