Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Неотворени, шушулките могат да послужат и като перкусионен инструмент, подобен на маракасите. Звукът идва от дрънкащите зрънца вътре в тях.
Нюансът на розовото, който идва от контакта на ципата с гроздовия сок, може да варира от бледо до много наситено, в зависимост от сорта на гроздето, както и техниките по производство.
Още древните са знаели, че розмаринът има благоприятен ефект върху паметта.
от Kulinar.bg
А знаехте ли, че ройбосът принадлежи към семейство Бобови? Храстът се отглежда само в малък регион в Западен Кейп, Южна Африка
Еврейският ругелах може да се направи с пълнеж от заквасена сметана или крема сирене, но съществуват и варианти без млечни продукти
от Kulinar.bg
Младите листенца са сладникави, с ядков аромат, а големите имат по-силен и лютив вкус
от Kulinar.bg
Ръката на Буда или Цитрусовите пръсти е плод, с лимонов аромат. Плодът носи това нетипично и запомнящо се име, поради уникалната си форма, която много напомня на човешка ръка, с ясно изразени пръсти.   Произходът...
Богата е на витамин С: 100 грама бяла ряпа предоставя 34% от необходимата дневна доза витамин С. Любопитно е, че листата на ряпата съдържат повече от витамина, отколкото корена.
от Kulinar.bg
До 1970г салатата айсберг нямала съперник за хорската любов, но след това индустрията започнала да експериментира с нови видове и хрупкавата маруля вече не била абсолютният доминант на пазара
Салепът е корен от вид орхидея. Представлява многогодишно растение, чиито стъбла достигат до 50-60 см. То има зелени сочни листа. Цветовете му варират от розово до виолетово. Салепа е известен още с имената: Развниче,...
от Kulinar.bg
Всъщност самардалата (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) се среща основно у нас. Открива се и в няколко други страни, например Молдова и Румъния, но единствено тук се употребява с кулинарни...
от Kulinar.bg
И както казват едни от най-утвърдилите се бохеми италианците - Dolce far niente – живот без грижи
Сангрията е вино, типично за Испания, Португалия и Аржентина. Тя обикновено се състои от вино, нарязани плодове, подсладител и малко количество добавено бренди.   Плодовете могат да бъдат портокал, лимон, лайм,...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!