Витамини, минерали, фито-нутриенти, антиоксиданти – всичко това в малките бейби листенца на спанака
От което могат да се направят хляб, бисквити и паста
Стевия е билка от семейството на слънчогледа. Познати са над 240 разновидности на билката. За нейна родина се смятат тропичните и субтропичните региони западната част на Северна Америка до Южна...
Изсушените плодове се използват за приготвянето на подправката, без която почти всяка гозба в арабската кухня е немислима
Сусамовото семе съдържа витамини В1, В6 и Е, мед, селен, калций, цинк, фосфор и магнезий
Царевичното тесто се смесва с мазнина, може и свинска мас, получава се консистенция, подобна на тази на качамака.
Тамаринд е бобово дърво, характерно за тропическа Африка. Родът " Tamarindus” е единствен представител. Дървото дава плодове, годни за консумация, които се използват в кулинарията по цял свят.
Другите...
Според някои източници, тапас са измислени от испанците, за да върви разговора на масата. Човек похапва малки ордьоври, като вниманието му не е изцяло погълнато от чинията пред него. Освен това, компактният вид на тапас...
Извлечен от сусамови семки, таханът е вкусна и полезна храна
Привилегии и недостатъци на този род готварски съдове
След щателно проучване на структурата на теф, става ясно, че той не съдържа глутен или негови производни. Това предполага, че културата може да бъде включена в диетата на хора с цьолиакия.
Произлиза от семейство Тиквови - едногодишни и многогодишни растения, в които са включени няколко от най-важните зеленчукови култури
Продуктът е изключително богат на ценни минерали, между които магнезий, фосфор, желязо, калий и калций