Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Поради трудността на отглеждане на уасаби, хрянът често се използва като заместител
Стара гръцка поговорка гласи " Узото изгражда духа". Гърците наистина вярват в това. Духът се крие в силната храна, музиката за "душата", любовта и приятните разговори.   Чаша узо е перфектната добавка към...
"Любовта върти света ли? Съвсем не. Уискито върти света два пъти по-бързо." Комптън Макензи   Въпреки че дълги години упорито отказвах да опитам уиски (и аз не знам защо!), една вечер, преди години, това се...
Вътрешната част на фейхоата много напомня тази на гуава. Текстурата на пулпата я прави подходяща за козметичната индустрия, където се използва като основа на ексфолианти.
от Kulinar.bg
Фибрите, или още влакна, влакнини, са вещества – сложни въглехидрати, част от състава на определени храни
от Kulinar.bg
Обичате ли фрикасе? То е поредното доказателство за това, че колкото и странна да е понякога френската кухня, нейните ястия са разпространени и обичани в цял свят. Точно такъв е случаят с фрикасето.   Всъщност...
от Kulinar.bg
Овално-цилиндрични, дълги са от 3 до 7 см, а вътрешната им част може да бъде ярко жълта или ярко червена на цвят
от Kulinar.bg
Фъстъчено масло е паста, направена от сухи, печени фъстъци, особено любима на хората в Северна Америка, Холандия, Великобритания, Австралия, някои части на Азия, по-специално Филипините и Индонезия.   Използва се...
от Kulinar.bg
Турските майстори на хлавата приготвят десерта от копринени нишки. Може да се прибавят и сурови бадеми, сок от агаве и сусам
от Kulinar.bg
Традиционната форма на халуми е полукръгла. Обикновено се прави на големи пити от по 200-270 грама
от Kulinar.bg
Хвойната е известна с това, че цялостно пречиства организма
от Kulinar.bg
Хелоуин, на английски Halloween (съкратено от All Hallow's Eve), е празник, който се отбелязва на 31 октомври в много страни по света, най-вече в САЩ, Канада и Великобритания.
от Kulinar.bg
Хималайската сол се добива в планинската верига Sаlt Range (Солената верига), намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан. Легенда разказва, че залежите на сол са открити от Александър...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...