Вътрешната част на фейхоата много напомня тази на гуава. Текстурата на пулпата я прави подходяща за козметичната индустрия, където се използва като основа на ексфолианти.
Фибрите, или още влакна, влакнини, са вещества – сложни въглехидрати, част от състава на определени храни
Обичате ли фрикасе? То е поредното доказателство за това, че колкото и странна да е понякога френската кухня, нейните ястия са разпространени и обичани в цял свят. Точно такъв е случаят с фрикасето.
Всъщност...
Овално-цилиндрични, дълги са от 3 до 7 см, а вътрешната им част може да бъде ярко жълта или ярко червена на цвят
Фъстъчено масло е паста, направена от сухи, печени фъстъци, особено любима на хората в Северна Америка, Холандия, Великобритания, Австралия, някои части на Азия, по-специално Филипините и Индонезия.
Използва се...
Турските майстори на хлавата приготвят десерта от копринени нишки. Може да се прибавят и сурови бадеми, сок от агаве и сусам
Традиционната форма на халуми е полукръгла. Обикновено се прави на големи пити от по 200-270 грама
Хвойната е известна с това, че цялостно пречиства организма
Хелоуин, на английски Halloween (съкратено от All Hallow's Eve), е празник, който се отбелязва на 31 октомври в много страни по света, най-вече в САЩ, Канада и Великобритания.
Хималайската сол се добива в планинската верига Sаlt Range (Солената верига), намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан.
Легенда разказва, че залежите на сол са открити от Александър...
Когато стане дума за хмел, автоматично съзнанието извиква асоциация с бира. Абсолютно правилно.
Има редица сведения за употребата на хмел като ароматизатор във варенето на бира още от средните...
Хранителната мая е дезактивирана, което означава, че не се състои от живи бактерии
Хрянът е една от най-калоричните зеленчукови храни