Царевичното тесто се смесва с мазнина, може и свинска мас, получава се консистенция, подобна на тази на качамака.
Амарант или щир, както е позната у нас, е зърнена култура, която се отглежда от 8000 години насам. Добивът на растението се сравнява с този на ориза и царевицата. Амарантът е бил особено важна част от религиозните...
Също така спомага за облекчаване на дискомфорта при стомашни възпаления и язва
Италианските пицеле са традиционни десерт вафлени сладки с аромат на анасон, ванилия и лимон
Или поне така го определят мнозина, заради общите прилики във формата и консистенцията на вътрешността
Приготвяването на шота еспресо включва смилането на зърната, дозирането и тампирането.
А освен това, може да замени захарта навсякъде в храната
Бахар се ползва за овкусяване на колбаси, кърита, различни ястия, между които и торти
Единствената неядивна част на плодът е неговата кора, която трябва да обелите преди всякакъв вид употреба
Вкусът на помело леко напомня този на грейпфрута, но е по-сладък, особено, ако имате търпение да махнете прецизно бялата ципа, която всъщност е горчивата част.
Всички видове дафинов лист имат и много полезни вещества – манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк. Всички те са необходими за правилната функция на различните органи.
Фъстъчено масло е паста, направена от сухи, печени фъстъци, особено любима на хората в Северна Америка, Холандия, Великобритания, Австралия, някои части на Азия, по-специално Филипините и Индонезия.
Използва се...
Ръката на Буда или Цитрусовите пръсти е плод, с лимонов аромат. Плодът носи това нетипично и запомнящо се име, поради уникалната си форма, която много напомня на човешка ръка, с ясно изразени пръсти.
Произходът...