Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
При варене на животински кости и хрущяли се получава взаимодействие на водата с колагена, белтък съдържащ се в тях, от която реакция се образува желатин. Той е лесно разтопим във вода и степента на разтворимост е...
от Kulinar.bg
Поради трудността на отглеждане на уасаби, хрянът често се използва като заместител
от Kulinar.bg
суши-майсторите избират сурова риба с високо качество, като я нарязват внимателно, за да бъде нигири естетически издържанo
от Kulinar.bg
Кориандърът е характерен за азиатската, индийската, средиземноморската, африканската и скандинавската кухня
от Kulinar.bg
"Диптерикс" одората е вид цъфтящо дърво от семейството на граха. Семената му са известни като тонка боб и на външен вид наподобяват сушени сини сливи – сбръчкани и тъмни, а отвътре са кафяви и...
от Kulinar.bg
Кивито е плод с леко тръпчив вкус, но когато узрее става сладко и плодовата салата няма да е същата без него. Кръстено е на националната и гербова птица на Нова Зеландия.   Оттам е пренесено в Южна Африка,...
от Kulinar.bg
Знаехте ли, че баклата редовно присъствала в менюто на древните римляни и гърци?
от Kulinar.bg
Хималайската сол се добива в планинската верига Sаlt Range (Солената верига), намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан. Легенда разказва, че залежите на сол са открити от Александър...
от Kulinar.bg
Съдържат още 9% протеини, 9% карбохидрати, 2% разтворими фибри, както и калций, фосфор, калий, селен, желязо, ниацин и др.
от Kulinar.bg
Гуава е богата на разтворими фибри, витамини А и С, фолиева киселина, минерали, калий, мед и манган
от Kulinar.bg
Естрагон или тарос, както още се среща, е многогодишно тревисто растение. Стеблените части, заедно с листата и цветовете му се прибавят към ястията, заради приятния му аромат.   Растението има и своите варианти,...
от Kulinar.bg
Райската ябълка произхожда от Китай и Япония, затова на някои места е известна като японска райска ябълка. Ботаническото й наименование е "diospyros" и означава "божествен огън".   В България започва да се...
от Kulinar.bg
Джодженът е вид мента, която вирее в по-голямата част от Европа и Югозападна Азия, първоначалният му произход не може да бъде проследен, заради отдавнашната му употреба още в ранни векове.   Тревисто,...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...